X

Extingit l’incendi de s’Albufera

La investigació confirmarà com va començar el foc

27/09/2020

Extingit l’incendi de s’Albufera

El malson de l’incendi a S’Albufera de Mallorca ha acabat. La passada matinada, la feina dels bombers juntament amb l’ajuda de la pluja, va apagar les flames. Durant el dia d’avui s’han continuat amb les tasques necessàries per evitar que revifés. Set treballadors de l’Ibanat faran guàrdia tot el vespre per controlar-ho tot. Arriba el moment, ara, de cercar què ha passat perquè hagi cremat d’aquesta manera una de les joies naturals de les Balears.

Pocs esperaven ahir vespre, en plena lluita contra el foc, que avui matí S’Albufera estaria així de tranquil·la, i que a les 5 i mitja del capvespre l’incendi estaria ja extingit.

La pluja va ajudar els bombers a sufocar les flames, però allò que no ha acabat és la investigació per confirmar com va començar, on, i si hi ha culpables.

Guàrdia Civil i Agents de Medi Ambient tenen les seves hipòtesis, però encara cap confirmada. Per exemple, sembla que hi ha un parell de focus: S’Amarador en seria un. I a 4 quilòmetres, al Camí de Ses Figueretes, un altre.

I just per la distància entre aquests dos incendis, els coneixedors de la zona tenen clara la seva teoria.

Això és, però, una opinió, compartida fora de micro per molts altres presents a la zona. Però no hi ha encara cap confirmació oficial. Els agents han anat porta per porta per totes les àrees cremades per continuar amb la investigació. I, mentre es resol de manera oficial el misteri de l’origen i possibles culpables de l’incendi, encara amb la tristor de veure els efectes del foc, els habitants de la zona, tant humans com animals, tornen a les seves rutines.

27/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris