X

Educació no sap quants menors vulnerables a la Covid19 hi ha a les aules de les Balears

La Conselleria està recopilant centre a centre les dades d'alumnes vulnerables

27/09/2020

Educació no sap quants menors vulnerables a la Covid19 hi ha a les aules de les Balears

Com es garanteix el dret a l’educació quan anar a l’escola és un risc? És el dubte al qual s’enfronten aquest curs les famílies amb infants vulnerables a la Covid-19.

Tal i com apunta la vicepresidenta de FAPA Mallorca, Cristina Conti, es tracta d’infants que, per qüestions de salut, han de romandre a casa, ja sigui durant tot el curs o de forma temporal.

En aquests moments, la Conselleria d’Educació no sap quants infants vulnerables a la Covid-19 hi ha a les aules i, per això, recopila les dades centre a centre. Segons el protocol, les famílies han d’acudir al pediatra per certificar la vulnerabilitat dels menors a la malaltia. La informació es trasllada al centre i, d’allà, a la Conselleria. Els encarregats de fer classe a l’alumnat que roman a casa són els tutors.

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, explica que la intenció del Govern és que els docents tinguin les competències per utilitzar eines digitals i ajudar aquest alumnat vulnerable mentre són amb la resta del grup. “Volem que els infants que queden a casa se senti part del grup i que se li faci un seguiment ben fent”, expressa Fernández.

El mes d’octubre, la Conselleria Educació oferirà una formació específica per als tutors amb alumnes a casa. L’objectiu? Acompanyar-los en la distància.

27/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris