X

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que en reconegui la condició

La identificació els permetrà adherir-se a ajuts públics, com reducció de taxes o facilitats per a l'escolarització dels infants

27/09/2020

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que en reconegui la condició

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que reconegui la seva condició. La identificació els permetrà adherir-se a ajuts públics, com reducció de taxes o facilitats per a l’escolarització dels infants. El Govern respon així a una demanda històrica del col·lectiu. Era un reconeixement que les 43.000 famílies monoparentals de les Balears portaven anys esperant.

“Era la nostra il·lusió, és la primera passa perquè es reguli i estem molt contentes. Tenir aquest reconeixement formal també obre la porta al reconeixement social”, expressa la secretària de l’Associació de Famílies Monoparentals de les Illes Balears (FAMOIB), Irene Llull.

Fins al moment, les famílies monoparentals no tenien cap document que acreditàs la seva condició. “Fins que es va aprovar la Llei de Famílies l’any 2018, èrem persones individuals amb fills, amb les repercussions fiscals, econòmiques i socials que comporta”, subratlla Llull, qui insisteix en la importància de poder acreditar la condició de famílies monoparentals.

Amb el carnet, les famílies monoparentals podran demostrar la seva condició i adherir-se a ajuts públics. “Podran acollir-se als beneficis que les diferents administracions públiques els hi apliquin, com ara reducció de quotes, de taxes o facilitats per a l’escolarització”, declara la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago.

Les famílies monoparentals amb dos fills o més o amb algun fill amb discapacitat superior al 33% podran obtenir el carnet de família nombrosa monoparental. Els consells insulars emetran totes aquestes identificacions, que podran sol·licitar-se a partir d’octubre. Una passa més perquè l’Administració es compassi a la realitat social i reconegui la diversitat familiar.

27/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris