X

Part de la fauna de s’Albufera podria desaparèixer per l’incendi

Al Parc Natural hi ha catalogades 3.000 espècies, algunes de les quals són aus protegides o en perill d'extinció

28/09/2020

Part de la fauna de s’Albufera podria desaparèixer per l’incendi

L’incendi que ha cremat 438 hectàrees de s’Albufera de Mallorca no és només un desastre natural pel canyís i càrritx que ha cremat (un quart de l’extensió Parc Natural), sinó per l’afectació directa en espècies protegides i en perill d’extinció.

A s’Albufera hi ha catalogades més de 3.000 espècies, moltes d’elles són invertebrats que hauran mort per l’incendi i que eren l’aliment de nombroses aus protegides o en perill d’extinció. Les aus migratòries partiran cap a altres llocs. Però les sedentàries, sense aliment, acabaran desapareixent.

A més, la regeneració és incerta per la salinització de l’aigua de s’Albufera. Les 400 hectàrees d’hàbitat de canyís del Parc Natural podrien haver desaparegut per sempre

El GOB reclama que es faci una bona gestió hídrica a la zona per garantir que hi arribi suficient aigua dolça i perquè, en un futur, no hagi desaparegut s’Albufera tal com la coneixíem.

Agents de Medi Ambient i del Seprona investiguen l’origen de l’incendi. Els bombers, que el donaren per extingit diumenge vespre, varen detectar dos focus de flames, separats per centenars de metres. Ara intenten esclarir si va ser intencionat o si es tracta d’una negligència.

Tot i aquest succés, el parc torna a estar obert al públic i es mantenen activitats com la de dissabte que ve, que es fa amb motiu del Dia Mundial de les Aus, que serà el 5 d’octubre.

28/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris