X

Govern central prorroga al 31 de gener els ajornaments de lloguers i desnonaments

Només si els arrendataris són grans tenidors d'habitatges (deu o més), empreses o entitats públiques

29/09/2020

Govern central prorroga al 31 de gener els ajornaments de lloguers i desnonaments

Famílies en dificultats tracten d'evitar un desnonament. EFE/Juan González/Arxiu.

El Govern central prorrogarà fins al 31 de gener de 2021 la suspensió dels desnonaments i les mesures d’ajornament del pagament del lloguer a les famílies en situació de vulnerabilitat, si els arrendataris són grans tenidors d’habitatges (deu o més), empreses o entitats públiques.

Fonts del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) han confirmat a Efe que l’ampliació d’aquestes mesures es va tancar anit i que el Consell de Ministres l’aprovarà aquest dimarts.

L’Executiu també ampliarà fins al 31 de gener la possibilitat de demanar una pròrroga de sis mesos dels contractes de lloguer vigents en el moment de declarar-se l’estat d’alarma en les mateixes condicions que llavors.

Aquestes mesures, destinades a protegir els més vulnerables i a evitar pujades abusives dels lloguers, dins del que el Govern diu l'”escut social” contra la crisi, van ser aprovades en el reial decret de mesures urgents del 31 de març i prorrogades per un altre reial decret el juliol passat fins al 30 de setembre.

Per part seva, la paralització dels desnonaments, que també s’estén ara fins al 31 de gener, estava vigent fins al 2 d’octubre.

29/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris