X

El propietari de la residència Bell Entorn de Sóller es defensa de les crítiques:  “Som un centre, no un hospital”

Admet que la intervenció del Govern en la residència  era inevitable.

29/09/2020

El propietari de la residència Bell Entorn de Sóller es defensa de les crítiques:  “Som un centre, no un hospital”

El propietari de la residència Bell Entorn de Sóller, Pepo Rullàn, diu que el centre ha esdenvingut en hospital de manera forçosa per fer front a la situació però que sense l’ajuda de les institucions és impossible “tirar endavant”. Pensa que la pàndemia ha fet palès que el sistema està obsolet i s’ha de canviar. Rullàn diu que ara més que mai és necessaria la col·laboració público-privada. Reconeix però que el Coronavirus ha afectat el sector i la gent té por de dur les persones grans als centres

Respecte de quin ha estat el problema de l’augment de contagis, Rullàn és clar; l’obertura de portes. Assegura que durant la primera onada la gent va romandre tancada dins el centre i no hi va haver problemes. Demanat per si ell recomana dur les persones grans al centre i si ell mateix triaria aquesta opció pels seus, assegura que és la millor opció perquè hi ha gent especialitzada que té molta cura dels ancians. Per això demana que no es demonitzin ni els centres ni tampoc no els seus treballadors.

El propietari de la residència Bell Entorn considera que, a llarg termini, s’haurà de remodelar i replantejar  el funcionament dels centres i residències. Diu que això es pot fer mitjançant les noves tecnologies, con la monitorització de la salut, digitalitzar el control de la pandèmia i fins i tot crear un “núvol” assitencial.

En el darrer recompte fet a la mateixa residència hi ha 34 usuaris positius, 37 d’hospitalitzats i 15 persones mortes.

29/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris