X

Trobades socials d’un màxim de cinc persones a Vila

Noves restriccions per l'alt nivell de contagis que s'aplicaran divendres a les 22:00

30/09/2020

Trobades socials d’un màxim de cinc persones a Vila

A partir d’aquest divendres s’apliquen noves mesures a la ciutat d’Eivissa: afectaran gairebé als 50.000 residents de Vila. S’amplia per tant la zona restringida, després que fa 2 setmanes entrassin en vigor les limitacions que afectaven bàsicament el triangle de les avingudes de la Pau, d’Ignasi Wallis i d’Espanya. Pel que fa a Sant Antoni de Portmany, l’altra zona amb restriccions, han baixat els contagis, i el Govern es torbarà uns dies a anunciar si s’hi redueixen o no les restriccions.

El principal problema del Municipi d’Eivissa és la incidència de contagis que continua sent alta. La taxa de positius dels darrers dies supera el 13 i mig per cent. A partir de divendres, no hi haurà restriccions a la mobilitat, però sí una intensa recomanació de sortir de casa només pel que sigui imprescindible. I s’han anunciat noves mesures de prevenció.

Ara passen d’afectar de 16.000 persones a les gairebé 50.000 de tot el municipi d’Eivissa. Des de divendres a les deu de la nit, quan entraran en vigor les mesures, tots els establiments hauran de tancar a aquesta hora, almenys els pròxims quinze dies. A l’interior dels espais de culte i gimnasos la capacitat màxima serà d’un 25 per cent. Als comerços, no es podrà superar el 50 per cent. Les trobades a espais públics només podran ser d’un màxim de 5 persones.

Si les mesures que s’apliquen des de divendres no es compleixen, a partir del tercer avís se sancionarà els establiments, així com les persones que han de fer quarantenes. En aquest sentit, a Vila s’han fet 21 controls i s’ha detectat que dues persones no les complien.

A diferència de Vila, a Sant Antoni, els contagis sí que s’han reduït. La taxa de positivitat ha passat de gairebé del 10 al 5,5 per cent. A la Vila de Portmany no s’han anunciat noves mesures i caldrà esperar fins divendres per conèixer com queden definitivament les restriccions

30/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris