X

“Amb tot en contra, els treballadors de la Sèniors Sant Joan ens hem deixat la vida intentant salvar vides”

Els treballadors, que també s'han contagiat a ells i a les seves families, relaten a IB3 Ràdio l'ansietat, la frustració i la tristesa en la seva lluita contra la Covid-19

01/10/2020

“Amb tot en contra, els treballadors de la Sèniors Sant Joan ens hem deixat la vida intentant salvar vides”

Imatge d'arxiu. /EFE

Els treballadors de la residència Sèniors Sant Joan avui fan un alè perquè és el primer dia que no hi ha cap malalt amb la covid-19 al centre. Això després d’un mes molt complicat a causa d’un important brot que ha provocat que 100 usuaris, dels 112 que hi ha a la residència, s’hagin contagiat. D’aquests 21 han perdut la vida.

IB3 Ràdio ha recollit el testimoni humà d’un dels treballadors de la residència Sèniors Sant Joan que s’ha deixat la pell cuidar a la gent gran del centre. Aquest treballador ha explicat que “allà ens hem jugat la vida; jo he sigut un dels treballadors que ha donat positiu. Tenia unes ganes boges d’anar a ajudar als meus companys, però no podia. Era il·legal perquè estava de baixa”. Va estar 17 dies aïllat a una habitació de ca seva amb símptomes lleus: mal d’esquena, diarrea i pèrdua de l’olfacte i el gust. La seva salut emocional se’n va ressentir: “Vaig patir impotència, una enorme frustració i també qualque dia vaig sentir tristesa, sobretot quan qui anava morint-se”.

“Vàrem dur el virus a ca nostra”

Aquest treballador afirma que la situació dels seus companys no va ser millor: “Vàrem dur el virus a ca nostra i alguns dels meus companys varen contagiar a la seva família, als seus fills”. “Tenc una companya que encara està de baixa perquè la covid li ha pegat fort. Ha patit tots els símptomes manco la pneumònia, per sort”, detalla.

La feina d’aquest treballador de la Sèniors Sant Joan és vocacional. Les persones que cuiden gent gran a les residències són un col·lectiu molt feminitzat, treballen en precari. No són ni mileuristes perquè el seu salari és d’uns 900 euros al mes.


El sector de les residències a les Balears, insuficient per cobrir la demanda

01/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris