X

Salut posa en marxa la unitat Kid Covid, un circuit pediàtric pioner a Espanya

La covid-19 té una incidència del 10 per cent entre els menors de 18 anys

01/10/2020

Salut posa en marxa la unitat Kid Covid, un circuit pediàtric pioner a Espanya

La covid-19 té una incidència del 10 per cent entre els menors de 18 anys. La franja més afectada és dels 11 als 16, segons els pediatres. Davant el previsible augment de casos de contagi amb l’arribada del fred, Salut ha posat en marxa aquesta setmana la unitat Kid Covid. Un dispositiu, pioner a Espanya, ubicat al Palau de Congressos on es donarà assistència a infants d’entre 3 i 14 anys amb patologies respiratòries. Té capacitat per atendre’n una quarantena al dia. Quan una família rebi l’avís per part del centre escolar d’un possible cas positiu, haurà de telefonar primer al
infocovid pediàtric (900 700 222). En cas de ser derivats aquí, es farà al nin una avaluació global, i si és necessari, una PCR i un pediatre en farà el seguiment.

En aquesta unitat hi faran feina un centenar de professionals entre pediatres, auxiliars i administratius. De moment, atendrà escolars de Palma. Ja n’han passat per aquí una vuitantena. A la resta de municipis de Mallorca, l’atenció pediàtrica es continuarà fent en els centres de salut, com a la resta d’illes.

01/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris