X

4,7 milions de persones ja estan aïllades a la Comunitat de Madrid

Divendres a les 22.00 han començat les restriccions

03/10/2020

4,7 milions de persones ja estan aïllades a la Comunitat de Madrid

Divendres a les 22 hores començà l’aïllament a Madrid. Durant les primeres hores d’aplicació de les mesures extraordinàries obligades pel Govern central, es van muntar controls policials als accessos de 10 municipis de la Comunitat, inclosa la capital. Només s’hi pot entrar i sortir per motius justificats.

La imatge de tancament contrasta amb la d’unes hores abans. Divendres migdia hi hagueren retencions a algunes sortides de la capital. Molts varen aprofitar les darreres hores sense restriccions per sortir de la zona.

Les restriccions a la Comunitat de Madrid afecten uns 4,7 milions de ciutadans. Se’ls recomana evitar sortides innecessàries de casa. A més, es limita la cabuda permesa a establiments, llocs de culte i altres espais tancats. Bars i restaurants han de tancar abans de les 23.00.

Les mesures es noten al carrer. Segons afirmen propietaris de negocis el centre de la capital, hi ha baixat l’activitat. A més de restringir-se les arribades des d’altres municipis, els mateixos veïns surten manco i anul·len reserves de restaurants.

Podran sortir dels 10 municipis afectats els qui hi eren de manera circumstancial i tenen la residència habitual fora. Ahir molts partiren de la capital abans que entrassin en vigor les mesures. Els passatgers que arribaven amb tren a Sevilla lamentaven les grans aglomeracions a les andanes d’Atocha.

La mesura durarà, de moment, 14 dies, que es poden prorrogar. Tot dependrà, però, de com resolgui l’Audiència Nacional el recurs interposat per la Comunitat de Madrid. La polèmica entre el Govern autonòmic i el central continua amb declaracions creuades.

Ana Beltrán, vicesecretària nacional dels populars ha anunciat, en un acte de partit a Palma que el PP demanarà la compareixença urgent al Congrés del ministre de Sanitat, Salvador Illa. “No es pot consentir que s’ataqui així el cor econòmic d’un país”, ha dit.

D’altra banda, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha demanat “unitat” davant el virus durant la seva conferència de clausura del Fòrum de La Toja. Sánchez ha negat que hi hagi una “disjuntiva entre salut i economia”: “Si no hi ha salut, no hi ha economia”.


Madrid queda aïllada durant almenys 15 dies per baixar la incidència del coronavirus
Madrid recorr les restriccions de Sanitat que entren avui en vigor
Sanitat obligarà a Madrid aplicar noves restriccions d’aïllament a deu municipis
Publicada la resolució per confinar els municipis de més de 100.000 habitants amb alta incidència

03/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris