X

Prohibit desnonar fins al gener

El segon trimestre de 2020 es van executar només 31 desnonaments a les Illes, per mor de l'aturada de l'activitat judicial durant l'estat d'alarma

04/10/2020

Prohibit desnonar fins al gener

El Govern central ha ampliat fins al gener la suspensió dels desnonaments d’inquilins que estiguin en situació vulnerable per la covid. Les entitats socials avisen que, així i tot, la situació de manca d’habitatge serà molt complicada per algunes famílies. En canvi, les immobiliàries acusen l’Administració de fer pagar el propietari la falta d’inversió en habitatge públic.

El segon trimestre de 2020 es van executar només 31 desnonaments a les Illes. El mateix període de l’any passat n’hi va haver més de 500. Aquest descens s’explica per l’aturada de l’activitat judicial durant l’estat d’alarma. Algunes entitats socials temen que l’hivern, molta més gent quedi sense casa per impagaments de lloguer i hipoteques. Alerten que algunes famílies queden fora de la moratòria de desnonaments per complicacions amb la burocràcia o perquè tenen ingressos provinents de l’economia submergida. I adverteixen que podria haver-hi una onada de desnonaments per febrer, en acabar la suspensió temporal.

D’altra banda, els agents de la propietat immobiliària acusen l’Administració d’incrementar la inseguretat del propietari. També lamenten la falta d’agilitat de les ajudes pels llogaters, una crítica compartida amb les entitats socials.

Precisament, el Govern anuncia que els primers pagaments de les ajudes extraordinàries són imminents i que s’abonaran totes abans que acabi l’any. L’Executiu confia que les mesures preses fins ara siguin suficients per evitar un repunt de desnonaments.


32 denúncies per ocupació il·legal d’immobles a les Balears en el primer semestre de l’any

04/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris