X

Desarticulada una xarxa dedicada a vendre telèfons mòbils falsificats

S'els acusa d'haver venut uns 14.000 terminals amb uns beneficis de més de 2 milions d'euros

06/10/2020

Desarticulada una xarxa dedicada a vendre telèfons mòbils falsificats

4 persones han estat detingudes a Palma per, presumptament, haver format una organització criminal dedicada a vendre telèfons mòbils falsificats. Segons els investigadors, haurian duit a terme aquesta activitat delictiva durant anys. Durant aquest temps, s’els acusa d’haver venut uns 14.000 terminals amb uns beneficis de més de 2 milions d’euros.

Els 4 detinguts, tots membres d’una mateixa família, venien falsificacions de telèfons mòbils d’alta gamma per internet. En alguns casos, els reconeixien que es tractava de rèpliques, però en altres, asseguraven als compradors que es tractava de restes d’estoc.

La investigació es va iniciar per les denúncies de les empreses Apple i Samsung, que són les que descobriren l’estafa. En veure que el presumpte líder residia a Palma, el grup de blanqueig de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació.

Els 4 detinguts estan acusats de diversos delictes contra la propietat industrial, blanqueig de capitals, estafa i organització criminal. Aquest dilluns, prestaren declaració davant el jutge de guàrdia que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs, mentre que els seus col·laboradors simplement han estat identificats.

06/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris