X

Veïnats intenen expulsar dos sensesostre d’una antiga sucursal bancària de Palma

Els dos sensesostre vivien abans al parc Pocoyó de Palma, desallotjat el passat mes de setembre

06/10/2020

Veïnats intenen expulsar dos sensesostre d’una antiga sucursal bancària de Palma

Alguns dels indigents que vivien al parc Pocoyó de Palma han okupat una antiga sucursal de Bankia, situada a molt poca distància. Però, els veïnats de la finca no els volen allà.
De fet, avui han intentat tapiar la porta de l’oficina perquè no hi puguin entrar. Una acció que ha paralitzat la policia, ja que, diuen, només per ordre judicial se’ls pots obligar a abandonar aquest espai ja que més de 48 hores que hi són. En concret, ens explica nerviosa, na María Angeles  duen aquí 16 dies. Ella ha viscut durant un any i tres mesos al parc Pocoyo de Palma. Un espai que, com altres 40 persones més, va haver d’abandonar a la força a mitjan setembre. L’acompanya n’Antonio. Asseguren que no tenen altre lloc on anar i els preocupa acabar al carrer ara que ve el fred.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha personat allà. Segons la seva portaveu, Àngela Pons, s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Palma per oferir-los una alternativa.

El regidor de Benestar Social de Palma, Antoni Noguera, assegura que molts rebutgen anar a un servei d’acollida que tant des del consistori com per part de l’IMAS s’ha posat, diu, al seu abast. Una passa important aquesta, insisteix, “per a una bona integració social i donar-se una nova oportunitat”.

 

06/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris