X

Ruth Mateu: “Amb la querella del cas Contractes es va intentar allargar una causa que no s’aguantava per enlloc”

El jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha arxivat la querella interposada pel Partit Popular

08/10/2020

Ruth Mateu: “Amb la querella del cas Contractes es va intentar allargar una causa que no s’aguantava per enlloc”

L'exconsellera de Cultura, Ruth Mateu, després de declarar als jutjats

L’exconsellera de Cultura, Ruth Mateu, ha valorat aquest dijous al programa “Al dia” l’arxiu de la querella del PP contra els principals implicats en el conegut cas Contractes. “Es va intentar allargar la causa”, ha dit Mateu, amb una querella “que no s’aguantava per enlloc”. Segons Mateu, la seva implicació es devia a un “contracte menor” que va fer el consorci de la Simfònica quan ella era consellera “com si hi hagués hagut una conxorxa al darrere”.

Segon arxivament de la causa

Les declaracions de Mateu es produeixen el dia després que el jutjat d’Instrucció número 12 de Palma hagi arxivat la querella interposada pel Partit Popular, que va reactivar el cas que investigava un presumpte tracte de favor de Més per Mallorca cap al qui fou cap de campanya del partit el 2015, Jaume Garau. Entre els investigats hi havia l’exconsellera Ruth Mateu, els directors generals Pere Muñoz, Jaume Gomila i Josep Ramon Cerdà. També el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer.

La causa ja havia estat arxivada el març de 2019 en considerar que els fets denunciats no eran constitutius de cap delicte. Però el mes de gener es va tornar a reobrir. Ara torna a quedar arxivada en assegurar que no veuen cap delictes en cap de les diligències fetes.

Ensenyat: “una maniobra per instrumentalitzar la justícia”

El portaveu de Més per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha valorat positivament l’arxiu de la causa. Segons Ensenyat, el cas va ser “una maniobra per instrumentalitzar la justícia” que finalment ha demostrat “que no ha existit mai cap cas“.

08/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris