X

El Consell de Mallorca aprova 241 propostes de resolució per reforçar serveis socials i reactivació econòmica

S'han votat les propostes sorgides arran del debat de política general, més de 300 mesures presentades per govern i oposició.

08/10/2020

El Consell de Mallorca aprova 241 propostes de resolució per reforçar serveis socials i reactivació econòmica

El Consell de Mallorca ha votat avui les propostes sorgides arran del debat de política general. Més de 300 mesures presentades per govern i oposició. Serveis socials, reactivació econòmica i suport als ajuntaments han centrat els acords, però tampoc hi ha faltat l’enfrontament pels casos d’abusos sexuals a menors tutelats. L’oposició ha tornat a demanar una comissió d’investigació i els partits que conformen el pacte s’hi han negat de nou.

A petició d’El Pi, el Consell de Mallorca demanarà al Govern central que elimini la taxa de reposició i permeti als ajuntaments ampliar la seva plantilla. És una de les 350 propostes de resolució que s’han votat aquest dijous a la cambra insular. Més de la meitat de les presentades per l’oposició, han tirat endavant, com la de Vox relativa a l’ús d’aigua regenerada en les comunitats de regants.

Per part de Ciutadans, han centrat les seves aportacions a millorar protocols a les residències de gent gran i evitar retallades en serveis socials. El PP, en canvi, ha presentat propostes per a la recuperació econòmica, centrades en el turisme. Els populars s’han mostrat satisfets perquè els n’han aprovades prop de 70, del centenar que han presentat.

Des del Govern destaquen que s’han reforçat els acords de Raixa i el pla de reactivació. D’altra banda, en el ple d’avui s’ha aprovat l’adhesió de Calvià i Consell a l’Agència de Defensa del Territori que ja té, així, 31 municipis.

08/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris