X

32 menorquins aprofiten la pandèmia com a oportunitat per crear nous negocis

La majoria, com una empresa que reparteix a casa menjar de diversos restaurants, intenta donar resposta a les noves necessitats

08/10/2020

32 menorquins aprofiten la pandèmia com a oportunitat per crear nous negocis

La crisi de la Covid-19 ha suposat el tancament de moltes empreses; per això, poden sorprendre dades com les que ens ofereix avui PIME Menorca: 32 emprenedors han constituït el seu negoci en els darrers mesos. I és que la pandèmia ha generat noves necessitats, que alguns han convertit en negoci. Ara l’objectiu és no només obrir, sinó mantenir-se en el temps.

Un dels exemples és Micu, una empresa local de repartiment de menjar a domicili que, des de l’agost, fa feina amb tota mena de restaurants. Mira d’atendre tant al creixent nombre de clients que prefereixen menjar a casa com als restaurants que necessiten ampliar el seu mercat. La situació actual els ha permès donar-se a conèixer, però el seu objectiu és créixer durant l’hivern per establir-se més enllà del temps Covid.

La dissenyadora Maria Vinent és un altre exemple de com reinventar-se en temps de crisi. Després de quinze anys treballant en una agència de publicitat, al juny es va quedar sense feina. Al mes següent es va fer autònoma. Entre les feines que ja ha fet en la nova etapa destaca la creació de codis QR per a cartes de restaurant.

Per fer el salt, na Maria va rebre l’assessorament del Gabinet gratuït de Creació d’Empreses de PIME Menorca. Com ella, un total de 78 emprenedors han passat pel departament del durant la crisi de la Covid. El 40 per cent han transformat el seu projecte, en empresa.

08/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris