X

Es farà un hotel de luxe a un casal neogòtic de Sineu

"Estam molt contents", ha dit el batle, Tomeu Mulet, "amb devers 8 hotels, som un dels pobles d'interior que en tenim més"

09/10/2020

Es farà un hotel de luxe a un casal neogòtic de Sineu

Ca Don Enric és l’edifici civil més esponerós de Sineu. Situat al bell mig del poble, fa dècades que està deshabitat. Data del segle XIX i és d’estil neogòtic: “forma part de l’skyline de Sineu, juntament amb el Palau i l’Església”, diu Juanjo Bonnín, historiador de l’art.

Ara hi ha un projecte d’un grup inversor de Madrid per convertir-lo en un hotel de luxe. Es rehabilitarà d’acord a un concepte estètic exclusiu, tendrà només 10 habitacions i s’afegirà a la nodrida planta hotelera de Sineu: “ja en tenim devers 8, d’hotels”, ha dit el batle, “som un dels pobles d’interior que en tenim més”, segons Tomeu Mulet.

A Sineu ja gairebé ningú no recorda quan ca Don Enric estava obert. De fet, en els darrers temps ha estat objecte de diverses operacions immobiliàries. Mattias Khün el va comprar fa 20 anys però mai no es decidí a fer-hi un establiment turístic perquè no aconseguí que cap govern municipal tomàs el casal de cultura, el Teleclub, que està just davant l’edifici i on el magnat pretenir que s’hi fés una plaça.

De moment, els tràmits avancen, encara que amb bones, perquè el projecte ha de superar els filtres de la Comissió de Patrimoni del Consell.

09/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris