X

L’ocupació mitjana dels avions a les rutes entre Balears i Madrid ha davallat un 75%

Però la demanda s'havia disparat en les darreres hores després que els tribunals anul·lessin el confinament a Madrid

09/10/2020

L’ocupació mitjana dels avions a les rutes entre Balears i Madrid ha davallat un 75%25

La greu crisi sanitària de Madrid ha passat factura a les connexions aèries amb les Balears. L’ocupació mitjana dels avions ha davallat un 75% respecte de l’any passat. Entre els passatgers que han arribat a Menorca des de Madrid aquest divendres gairebé no hi ha turustes; per mor de la greu situació sanitària, qui fa aquesta ruta és majoritàriament per feina o estudis.

No obstant això, la demanda s’havia disparat aquestes darreres hores, després que els tribunals varen anul·lar el confinament a la capital. Les companyies aèries hi havien programat, fins i tot, vols de reforç per aquest pont del Pilar. Per exemple, les companyies del grup Iberia, que operen entre les Illes i la capital 32 vols a la setmana, havien programat dos vols addicionals pel pont, dia 12, amb Palma i Eivissa.

A més, els preus per viatjar són més assequibles de l’habitual. I la revocació judicial, aquest dimecres, del confinament a la Comunitat de Madrid, abans de decretar-se l’Estat d’Alarma, havia animat els madrilenys. La consultora Mabrian ho ha comprovat. L’interès per viatjar des de la capital a Menorca aquest pont s’havia incrementat considerablement, fins i tot respecte de l’any passat.

Passat el pont del Pilar però, les previsions d’ocupació continuen a la baixa. Entre novembre i abril es preveuen ocupar 3.000 seients a la ruta entre Menorca i Madrid, quan l’any passat se’n van comptabilitzar 9.000.

09/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris