X

La pandèmia no frena la compra de finques de Menorca per part de fortunes estrangeres

El programa Zoom ha entrevistat inversors que han reconvertit explotacions abandonades

10/10/2020

La pandèmia no frena la compra de finques de Menorca per part de fortunes estrangeres

Menorca és l’illa on manco hipoteques s’han signat per comprar habitatges durant la pandèmia, però les grans finques no s’han deixat de vendre. De fet, ha estat un molt bon any per aquest mercat immobiliari de luxe. L’illa veu des de fa uns anys com gran part del territori ha deixat d’estar en mans de propietaris autòctons que no el podien mantenir.

Fa una desena d’anys varen començar a arribar a Menorca inversors estrangers interessats a comprar finques agràries de grans dimensions que havien deixat de funcionar. Son Felip a Ciutadella, Torre Vella i Santa Ponça a Alaior en són bons exemples. El camp ha deixat de ser una sortida laboral rendible i la tendència immobiliària de comprar aquest tipus de propietats ha continuat durant la pandèmia.

La majoria dels nous propietaris opten per recuperar l’activitat agrària, tal vegada no amb bestiar com antigament, però sí amb plantacions d’horta ecològica, oli o vi, donant llocs de feina a l’illa. En els darrers dos anys, però, s’han alentit aquest tipus de vendes per les traves burocràtiques i l’enduriment del Pla Territorial Insular.

Al “Zoom” de dissabte vespre inversors a l’illa han explicat la seva experiència. També han opinat experts en economia, territori i medi ambient.

10/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris