X

Un dissenyador replica, a través de la fotografia, els mateixos gravats de “Die Balearen”

El projecte "Les Illes Balears, abans i després" buscar els mateixos emplaçaments del llibre de viatges de l'Arxiduc i els fotografia sent fidel a la perspectiva en què van ser fets els originals

12/10/2020

Un dissenyador replica, a través de la fotografia, els mateixos gravats de “Die Balearen”

Fa ara 18 anys, Lluc Julià va decidir agafar el trípode i la càmera per fer realitat el seu somni: replicar, a través de la fotografia, els mateixos gravats que apareixen al Die Balearen, l’obra magna de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria. Podeu veure el resultat al web interactiu que aquest dissenyador de continguts resident a Menorca acaba de posar en marxa.

La vista espectacular del port de Maó des del mirador de la plaça de la Conquesta és una de les més buscades pels fotògrafs professionals i amateurs i pels mòbils dels turistes que visiten l’illa. L’Arxiduc també s’hi va rendir. Acabaria incorporant el gravat en la seva obra Die Balearen. Més d’un segle després, aquest dissenyador de llibres enamorat de la ingent obra etnogràfica escrita per Lluís Salvador d’Àustria ha vingut al mateix indret per reproduir el paisatge.

La feina engegada per Lluc Julià forma part del projecte “Les Illes Balears, abans i després”. L’objectiu: buscar els mateixos emplaçaments il·lustrats als gravats del llibre de viatges de l’Arxiduc i fotografiar-los tot sent fidel a la perspectiva en què van ser fets els originals.

Molts dels emplaçaments recollits al Die Balearen encara són observables avui. L’edifici de l’Ajuntament de Maó amb prou feines ha sofert modificacions. Dins el cap de Lluc, el projecte de continuar també la tasca a les Pitiüses i, especialment, Mallorca, que ocupa la major part dels volums de l’obra. Una oportunitat única de comparar l’evolució del paisatge i l’estat del patrimoni de les Illes d’una manera atractiva i entenedora.

12/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris