X

Els professionals de l’Atenció Primària reclamen més inversió i més personal

Aquest dimarts s'han concentrat a les portes de diversos centres de salut de Mallorca i Menorca per denunciar la "saturació"

13/10/2020

Els professionals de l’Atenció Primària reclamen més inversió i més personal

A les portes de diversos centres de salut de Mallorca i de Menorca, els representants sindicals de l’Atenció Primària han denunciat aquest dimarts les seves mancances. Amb la situació generada per la Covid-19, diuen que no donen a l’abast per atendre els seus pacients. Hi manquen línies telefòniques i també professionals per donar un bon servei.

L’Atenció Primària de les illes, asseguren, està saturada. Creuen que s’hi haurien d’incorporar 900 professionals més per donar un bon servei. El Col·legi de Metges de les Balears també critica la manca de professionals sanitaris. Cada any es jubilen una cinquantena de metges de família i les places, diuen, no s’arriben a cobrir. Tot i això, consideren inadmissible el nou decret que permet contractar, de manera excepcional, personal extracomunitari sense plaça de MIR o especialistes hospitalaris.

Segons l’IB-Salut, cada metge de família de les Balears atén, de mitjana, més de 1700 pacients. Admeten que és una xifra elevada, i de fet, la mitjana que es considera adequada és de 1500 targetes sanitàries. La manca d’habitatge per als professionals o la poca de planificació de places des de fa una dècada, asseguren, en són algunes de les causes.

Els professionals també demanen més inversió en equipaments dels centres de salut i que es respecti l’increment salarial del 2% pactat amb l’Estat. El dia 27 d’octubre hi ha convocada una vaga d’Atenció Primària arreu del país per denunciar les seves condicions de feina.

13/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris