X

La reobertura dels casals de joves de Menorca, condicionada per la reducció d’aforaments

Un dels primers a reobrir és el d'Es Castell que no ha preparat programa d'activitats dirigides

13/10/2020

La reobertura dels casals de joves de Menorca, condicionada per la reducció d’aforaments

Un dels serveis afectats per la modificació de les mesures de distanciament social a Menorca aprovada dissabte, és el dels casals de joventut. Dels vuit que hi ha a l’Illa (un a cada municipi) alguns ja han obert les portes, tot i que amb importants limitacions.

Un dels primers Casal de Joves de Menorca que recupera l’activitat és el d’Es Castell. De fet, va obrir l’u d’octubre, després de rebre autorització del Consell. Però només han obert l’espai físic del Casal. A més des de dissabte han hagut de reduir l’aforament màxim de quinze a deu persones i treballar-hi amb grups tancats.

Entre les limitacions que han de complir els casals de joves, també hi destaca que a les activitats dirigides, la cabuda serà de deu persones com a màxim i, en les no dirigides, s’ha de reduir a la meitat de la capacitat que té l’espai on s’ofereix el servei o a un mínim de quatre metres quadrats per persona. Davant de les dificultats que suposa organitzar activitats amb els nous condicionants, de moment, el Casal de Joves d’Es Castell no preparen cap programa. Els seus responsables asseguren que els joves no ho demanen i, a més, la pandèmia ha fet davallar el nombre d’usuaris de forma dràstica.

Està previst que demà dimecres, s’inspeccioni el Casal de Sant Lluís per decidir com i quan tornaran a obrir, mentre que el Punt Jove de Ciutadella ho farà dijous. El consistori ciutadellenc ja ha indicat que, per emprar els espais del servei, s’haurà de reservar plaça.

13/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris