X

Catalunya tanca bars i restaurants i redueix al 30% la cabuda als centres comercials a partir de divendres

El sector de la restauració ja ha avançat que impugnarà les restriccions davant de la Justícia

14/10/2020

Catalunya tanca bars i restaurants i redueix al 30%25 la cabuda als centres comercials a partir de divendres

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimecres prop de 11.970 nous casos positius. Espanya ja supera així els 900.000 casos des que va començar la pandèmia (908.056). La malaltia ha causat la mort a 209 persones en les darreres 24 hores. En total, 33.400 persones han perdut la vida a causa de la Covid.

A Catalunya, la situació s’ha agreujat en les darreres setmanes. Avui dimecres comptabilitza 1.620 nous contagis i 23 morts. A més d’haver-hi en aquests moments 1.024 pacients ingressats. La Generalitat tanca tots els bars i restaurants i limita la cabuda al 30% als centres comercials durant 15 dies per evitar “el col·lapse a la sanitat”.

El president en funcions, Pere Aragonès, ha destacat que aquestes restriccions van acompanyades de la “recomanació general de reduir al màxim la mobilitat i romandre al domicili sempre que sigui possible”. Les mesures, que entraran previsiblement divendres, han indignat el sector, que ha sortit al carrer aquest dimecres horabaixa en clara oposició a les restriccions. La patronal ja ha avançat que les impugnarà davant de la Justícia.

Madrid i uns altres 8 municipis es troben en estat d’alarma. Després que el Ministeri ha assegurat que no el prorrogarà, la Conselleria madrilenya de Sanitat treballarà en una ordre amb mesures contundents. El vicepresident de la regió, Ignació Aguado, ha destacat que és “imprescindible” apostar per la col·laboració entre els governs central i autonòmic i s’ha mostrat en contra de “la imposició”. “El que seria ideal és tenir el suport del Govern d’Espanya per a posar en marxa aquesta ordre. Si no és així serà més complicat implementar-la”, ha reconegut el vicepresident madrileny, qui ha advocat per cercar l’entesa i la col·laboració en el Grup Covid-19.

A Andalusia, el municipi sevillà d’Écija ja està confinat des d’aquest mateix dimecres. A més, la Junta ha prohibit les classes presencials a la Universitat de Granada durant 15 dies. I també ha ordenat tancar els col·legis majors a partir de les 22.00 hores. Una restricció que no ha agradat els residents universitaris.

En general, són restricions que afecten la mobilitat i que pretenen evitar les reunions socials per fer abaixar la corba de contagis. Astúries ha estat la darrera comunitat en fer-ho i l’Executiu de la regió ha aprovat aquest dimecres la prohibició del consum a les barres de bar durant 15 dies.

14/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris