X

Les platges de Menorca només tindran tres banderes blaves l’any que ve, 9 menys que el 2009

Sant Lluís no hi presentarà les de Punta Prima i Binibèquer per no poder garantir la desinfecció constant dels lavabos

14/10/2020

Les platges de Menorca només tindran tres banderes blaves l’any que ve, 9 menys que el 2009

Les Illes Balears han passat de tenir 72 Banderes Blaves l’any 2010 a gairebé la meitat, 38, enguany. En el cas de Menorca, la pròxima temporada dues de les cinc que hi ha hagut aquest estiu deixaran de rebre el distintiu (L’any 2008 es va assolir el màxim a Menorca, quan hi va arribar a haver dotze platges amb Bandera Blava).

L’equip de govern de Sant Lluís ha decidit que les de Punta Prima i Binibèquer, l’any que ve no hi optaran, després de set anys obtenint aquesta distinció. La decisió es basa en el fet de no poder-hi mantenir els lavabos oberts (un dels requisits per aconseguir la bandera) amb total garantia de desinfecció, per a complir amb les mesures contra la Covid-19. A més, els responsables de l’executiu municipal també cerquen d’altres indicadors i certificacions que tinguin en compte d’altres aspectes de sostenibilitat i que vagin més en la línia de l’Agenda 2030 de Descarbonització de Menorca.

El principal partit de l’oposició a Sant Lluís considera un greu error que Binibèquer i Punta Prima no optin (ni que sigui puntualment) a la Bandera Blava, per la garantia de qualitat i la promoció indirecta que -asseguren- suposa tenir el distintiu. Els representants del PP creuen que l’argument sobre la impossibilitat de garantir una correcta desinfecció dels lavabos és només una excusa que amaga l’incompliment d’altres requisits, com l’obligació de dur a terme un mínim de cinc activitats relacionades amb la informació i educació ambiental.

A diferència de Sant Lluís, l’Ajuntament de Ferreries ha decidit que, de cara a la pròxima temporada, vol que Cala Galdana torni a tenir bandera blava i el d’Alaior també pretén que Son Bou i Cala en Porter repeteixin distinció.

14/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris