X

Un 86% dels espanyols creu que el sistema sanitari necessita canvis

S'avancen els primers resultats del baròmetre de CIS, marcat lògicament per la pandèmia

15/10/2020

Un 86%25 dels espanyols creu que el sistema sanitari necessita canvis

S’avancen els primers resultats del baròmetre del Centre d’Investigació Sociològiques (CIS) del mes d’octubre, marcat lògicament per la pandèmia. Segons l’enquesta, ara mateix el que més preocupa els espanyols és la crisi econòmica. Però no hi ha gaire diferència amb la segona preocupació: el coronavirus i la por d’emmalaltir. De la mà de la pandèmia, l’atur és la tercera preocupació. I la quarta, el mal comportament dels polítics. Finalment, un sector i una preocupació que no solia destacar fins ara en aquesta llista: la sanitat.

De fet, com creis que hauria de ser la sanitat era un altre pregunta. Necessita reformes? Un 86% dels enquestats creu que la gestió de la sanitat a Espanya necessita canvis. Més inversió, més recursos. Només un 8,5% creu que no necessita reformes.

Aquesta vegada, el CIS també ha demanat si som un bon exemple de civisme, ara que els governs aproven restriccions i noves normes per combatre el virus. I les opinions estan ben repartides: un 48% pensa que sí, que som obedients, mentre que un 44% diu que no, que no creim.

Precisament, també s’ha parlat sobre les mesures de control. Un 62% de la població creu que les mesures haurien de ser més estrictes. Només un 20% pensa que ja n’hi ha prou, que les que hi ha són efectives i suficients.

Finalment, volem destacar aquesta pregunta. En cas que hi hagi una vacuna, vos vacunaríeu tot d’una? Guanya el no. Un 43% dels enquestats se’n mostren escèptics. I un 40 diu que sí, que en haver-hi vacuna, no s’ho pensarà gaire.

15/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris