X

Continua l’estudi del laboratori Janssen, tot i aturar temporalment la vacunació

L'expresident del Col·legi de Metges de Balears, Enrique Sala, n'és un dels 129 voluntaris d'Espanya

16/10/2020

Continua l’estudi del laboratori Janssen, tot i aturar temporalment la vacunació

La cursa per aconseguir una vacuna per la Covid-19 ha trobat un altre entrebanc aquesta setmana: el laboratori Janssen (filial de Johnson & Johnson) ha hagut d’aturar temporalment l’assaig en voluntaris, perquè un d’ells ha desenvolupat una malaltia.

Es tracta d’un voluntari dels Estats Units, on l’estudi ja està en fase 3. Mentrestant, a Espanya continua en fase 2, amb 149 voluntaris, un nombre més limitat. Entre ells hi ha l’expresident del Col·legi de Metges de les Balears, l’uròleg -ja retirat- Enrique Sala.

Sala va rebre la primera dosi de la vacuna el mes de setembre i no li’n posaran la segona fins al novembre. Per això, des del laboratori no li han comunicat, per ara, cap canvi en el seu procés. De fet, aquesta setmana mateix ha estat a l’Hospital de la Princesa de Madrid passant una sèrie de controls rutinaris per a l’assaig.

Sala confia que l’assaig es reprengui aviat i es completi la fase 3, en què es preveu provar la vacuna en 60.000 persones de tot el món. Espera que la vacuna estigui el primer trimestre de l’any que ve.

16/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris