X

L’Audiència s’adapta a la Covid-19

S'ha habilitat un espai virtual únic per celebrar el macrojudici per narcotràfic que comença dilluns

16/10/2020

L’Audiència s’adapta a la Covid-19

L’Audiència de Palma ultima els preparatius per al macrojudici per narcotràfic que començarà dilluns. Hi ha una trentena d’acusats i 80 testimonis i pèrits citats. Celebrar un judici tan nombrós, en temps de pandèmia, era un repte quasi impossible per a l’Audiència. Però, finalment, s’ha trobat una solució: crear un espai virtual únic, una experiència pionera als jutjats de les Balears.

La vista se celebrarà en tres sales de forma paral·lela. A la sala principal s’hi ubicaran el tribunal, la fiscalia i els advocats. També entraran d’un en un els acusats que hagin de declarar. En una altra sala estaran els acusats que estan en llibertat i una tercera els que venen de presó i han d’estar custodiats. Quan declarin, els recomanaran seguir la vista des de presó per minimitzar desplaçaments i contactes.

El judici es podrà seguir per streaming a través d’un enllaç de l’Audiència. Pels que hagin d’acudir a la vista, el president de l’Audiència, Diego Gómez-Reino, destaca que s’ha elaborat un protocol validat per Salut que garanteix que dins les sales es compleixen totes les mesures sanitàries.

16/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris