X

Felip VI reclama un gran esforç nacional d’enteniment i de concòrdia

Entre els vuit guardonats: els professionals sanitaris espanyols que han estat en primera línia contra la Covid-19

16/10/2020

Felip VI reclama un gran esforç nacional d’enteniment i de concòrdia

Cerimònia de lliurament dels premis Princesa d’Astúries marcada per la pandèmia. Enguany la cerimònia s’ha hagut de traslladar a l’hotel de la Reconquista, a Oviedo i no al Teatre Campoamor com s’havia fet fins ara. Entre els vuit guardonats: els professionals sanitaris espanyols que han estat en primera línia contra la Covid-19. Tots ells han rebut com a col·lectiu el Premi de la Concòrdia. També ha estat premiat Gavi, el mecanisme per a l’accés universal a les vacunes, que s’endú el Premi de Cooperació Internacional.

Els discursos han anat a càrrec del rei Felip VI, l’hereva al tron, la princesa Elionor, i cada un dels vuit guardonats. José Eugenio Guerrero, mentre i portaveu del Premi de la Concòrdia, ha afirmat que han treballat “amb un cansament infinit, llàgrimes i por”, però que sempre van “tornar a aixecar-se”. La princesa d’Astúries, per part seva, ha explicat que la pandèmia ha alterat la nostra vida i que el seu record més respectuós “és sempre per a les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19”.

Quant al discurs del rei Felip VI, ha recordat les persones que s’enfronten a situacions molt greus, amb “molts de ciutadans que senten una gran incertesa per la seva situació econòmica”. Ha afirmat que és necessari que tots facin un esforç col·lectiu, “un gran esforç nacional, d’enteniment i de concòrdia“, ha conclòs.

16/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris