X

Miquel Mestre: “Diuen que va ser una beguda alcohòlica quan no ho saben ni ho poden demostrar”

El cavallista, acusat d'haver donat alcohol a l'egua Helen Llinaritx, assegura que la campanya de difamació és una conxorxa per venjança

17/10/2020

Miquel Mestre: “Diuen que va ser una beguda alcohòlica quan no ho saben ni ho poden demostrar”

La Federació Balear de Trot ha obert diligències després que l’Institut Hípic de Mallorca condemnàs, el passat dijous 15 d’octubre, que el cavallista Miquel Mestre Suñer hagués donat, presumptament, xampany a un cavall, devora l’Hipòdrom de Manacor. Segons les informacions, els fets varen ocórrer l’11 d’octubre, en el Gran Premi de Manacor en què l’egua que cuidava Miquel Mestre, Helen Llinaritx, va sortir-ne guanyadora.

A les xarxes socials han circulat unes imatges on es veu Miquel Mestre donant a beure una botella de cava a l’egua. L’Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB) ha expressat la seva indignació per aquests fets i exposa en un comunicat que “aquest individu ha estat sancionat per la federació francesa de trot arran del dopatge de 4 cavalls, amb la prohibició de poder entrenar ni conduir cavalls a França durant 4 anys i la imposició d’una sanció de 60.000 euros, mesures que la federació balear va fer extensives aquí junt amb la prohibició de l’entrada als recintes hípics de trot, a causa de l’extens historial de sancions i reincidències que acumula”.

En una entrevista a IB3 Ràdio, Miquel Mestre ha donat explicacions sobre el succeït i ha assegurat que en cap cas va donar alcohol a l’animal, sinó que es tractava d’una botella de cava que havien buidat i fet net anteriorment, per donar-li un batut d’electròlits i aminoàcids.”Diuen que va ser una beguda alcohòlica quan no ho saben ni ho poden demostrar”, afirma el cavallista.

Mestre explica que ho varen fer després de guanyar un premi molt esperat i “per fer més festa” i es remet a les imatges del vídeo en les quals assegura que es veu com l’animal “passa gust”. “Si no li hagués agradat, ho hauria tirat”, declara.

El cavallista, cuidador de l’egua Helen Llinaritx des de fa dos mesos, afirma que ell n’era el cuidador principal, sempre sota les ordres de l’entrenador Xim Janer i del propietari Pol Florit. Mestre lamenta les acusacions i està convençut que es tracta d’una conxorxa per venjança. “S’ha agafat pel cap que crema”, diu el cavallista.


 IB3´àudios Escolta aquí l’entrevista a Miquel Mestre Suñer

17/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris