X

Entrega dels Premis Princesa d’Astúries amb la pandèmia present en els discursos

El record als sanitaris morts va ser el moment més emotiu de la sòbria cerimònia

17/10/2020

Entrega dels Premis Princesa d’Astúries amb la pandèmia present en els discursos

El cap de l’UCI de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid, José Eugenio Sanz, va parlar en nom del col·lectiu de sanitaris, després de recollir el Premi a la Concòrdia. El record als professionals que moriren fent la seva feina va ser el moment més emotiu de la sòbria cerimònia.

El Rei i la princesa Elionor, que hi intervenia per segona vegada com a presidenta de la Fundació Princesa d’Astúries, centraren els seus discursos en l’actual situació sanitària.

Hi hagué moltes absències de premiats, que enviaren els seus missatges per vídeo. Entre ells l’escriptora canadenca Anne Carson, premi de les lletres, i el compositor John Williams, premi de les arts junt amb el recentment desaparegut Ennio Morricone. Present a l’hotel la Reconquista va estar el pilot Carlos Sáinz, premi dels Esports.

Entre la resta de premiats Cristina Fuentes La Roche i Maria Sheila Cremaschi, premi de Comunicació i Humanitats junt amb la Fira del Llibre de Guadalajara, els matemàtics Emmanuel Candès i Ingrid Daubecheis i Seth Berkley, responsable de la xarxa de vaccinació mundial Gavi.

17/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris