X

Les 400 cabines telefòniques de les Balears podrien desaparèixer en breu

Si s'aprova l'avantprojecte de la Llei de Telecomunicacions del Govern central, les podrien eliminar a partir del 2021

18/10/2020

Les 400 cabines telefòniques de les Balears podrien desaparèixer en breu

La societat, cada dia, es mou més ràpidament, però hi ha elements que allà continuen, immòbils. I un d’ells són les cabines, encara que molta gent ja no les faci servir. De fet, l’expansió dels mòbils ha fet que més de la meitat de cabines de les Balears no s’emprin ni un sol pic en tot l’any.

A les Illes, queden 400 cabines telefòniques. N’hi ha almanco una a cada municipi de més de 1.000 habitants. De moment, no es poden retirar perquè el Govern espanyol les considera un servei públic, però això podria canviar en breu.

L’avantprojecte de Llei de Telecomunicacions, que fa un mes va sortir a audiència pública i que es preveu aprovar en 2021, facilitarà la retirada de les cabines de telèfon i de les guies telefòniques. La nova llei contempla suprimir aquests elements com a servei universal de telecomunicacions obligatori.

La fórmula que fins ara feia servir el Govern central era convocar periòdicament un concurs per gestionar-les, però cap empresa s’hi ha presentat els darrers anys. Per això, Telefónica ha de seguir conservant-les. Segons les xifres de la companyia, mantenir una cabina costa uns 200 euros a l’any. Però avui dia és un negoci que no els és rendible. I el vandalisme tampoc no ajuda.

A Mallorca és on queden més cabines, unes 300, de les quals gairebé la meitat (130) són a Palma. Menorca en té unes 30; a Eivissa, n’hi ha unes 40 i a Formentera en queden 3. Si s’aprova l’avantprojecte de la Llei de Telecomunicacions del Govern central, pot ser que les eliminin. Però de moment no hi ha data perquè les cabines desapareguin del paisatge urbà.

18/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris