X

Les Balears, escala d’embarcacions: n’arriben una dotzena en dos dies amb almenys 137 migrants

Aquest dilluns n'han arribat cinc: tres a Cabrera, una a Santanyí i una a Mancor, amb més 60 migrants a bord

19/10/2020

Les Balears, escala d’embarcacions: n’arriben una dotzena en dos dies amb almenys 137 migrants

Continua l’arribada irregular de migrants a les Illes. Entre ahir i avui s’han interceptat una dotzena de barques amb migants a bord en aigües de les Balears. En conjunt hi anaven 137 persones.

Tres embarcacions a Cabrera, una a Santanyí, i una a Manacor: més 60 migrants detinguts

La Guàrdia Civil ha interceptat aquesta matinada a 41 migrants irregulars que viatjaven en tres embarcacions quan navegaven en aigües de Cabrera i a altres 12 que havien arribat a la costa de Santanyí. A Formentera han localitzat avui 7 migrants més.

A darrera hora d’aquest dilluns, n’han detectat una altra a Cala Murada, Manacor, amb almenys 11 migrants detinguts.

Segons ha informat la Delegació del Govern, sobre les 4.00 hores l’institut armat n’ha localitzat una al sud-est de Cabrera amb 15 persones a bord, que han estat rescatades amb una embarcació de la pròpia Guàrdia Civil i el vaixell de Salvament Marítim “Marta Mata”.

Aproximadament una hora després han estat interceptades dues pasteres a Cabrera, amb 14 i 12 migrants, que prèviament havien estat localitzades pels radars del Servei Integrat de Vigilància Exterior.

L’embarcació de Salvament Marítim “Salvamar Acrux” s’ha fet càrrec del rescat d’aquestes persones juntament amb el servei marítim de la Guàrdia Civil.

Els migrants han estat traslladats al Dic de l’Oest de Palma per a avaluar el seu estat de salut i iniciar el procés per a la seva expulsió d’Espanya.

Així mateix, la passada mitjanit la Guàrdia Civil ha interceptat 12 migrants que havien arribat en una pastera al caló des Moro, al litoral de Santanyí. I més tard, quatre migrants més, però arribats ahir. 16 en total.

D’altra banda, l’institut armat ha localitzat aquesta matinada a Formentera, en la zona de sa Mola, a 4 migrants irregulars, i més tard 3 migrants més. Així les coses, fins a les 14.30 hores d’aquest dilluns, són més de 63 els migrants irregulars detinguts.

Aquest diumenge van ser arrestats altres 73 migrants que havien arribat en 8 pasteres a Eivissa, Formentera i Mallorca.

73 embarcacions enguany i 920 migrants

Així, per tant, si sumam aquestes darreres barques, enguany han arribat a les Illes un total de 73 embarcacions amb 920 migrants a bord. Unes xifres que avalen amb claredat l’autèntic allau de migrants irregulars que aquest 2020 han arribat a les costes de les illes o han estat interceptats en alta mar a la Mediterrània. L’any passat, arribaren a les Balears 41 pasteres; el 2018 foren manco de la meitat, 17; el 2017, 23; però és que el 2016 només arribaren dues pasteres a la nostra comunitat. Però, on possiblement es nota l’augment de les pasteres d’aquests dos darrers anys és en el nombre de migrants que hi anaven a bord. Enguany, han estat més de 900 i l’any passat foren mig milenar. En canvi, el 2018 i al 2017 no arribaren als 300 i mirau quina diferència ara fa quatre anys s’interceptaren dues pasteres amb 22 migrants a bord. La delegada del Goven ha reconegut avui que les Balears s’han convertit en una escala en el camí que els joves algerians emprenen per fugir del seu país. Aina Calvo ha volgut deixar clar que, en tots els casos, s’obre un expedient de devolució i que tots els migrants són traslladats a la península.

19/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris