X

L’Associació d’Agroturisme de les Balears calcula que el 85% dels establiments rurals de Mallorca romanen tancats

19/10/2020

L’Associació d’Agroturisme de les Balears calcula que el 85%25 dels establiments rurals de Mallorca romanen tancats

L’Associació d’Agroturisme de les Balears calcula que el 85% dels establiments rurals de Mallorca romanen tancats. Només a l’illa hi ha 200 hotels de turisme interior i 180 agroturismes. L’associació demana una rebaixa en les taxes, ja que diuen que no hi ha clients

El president de l’Associació d’Agroturisme de les Balears, Miquel Artigues, assegura que la situació del sector és crítica. Hi ha establiments que només han tengut reserves durant els mesos de juny i juliol, però només amb un 50% de l’ocupació. Artigues reivindica als ajuntaments una rebaixa de les taxes, com la del fems, ja que diu que no hi ha clients per haver de pagar aquest servei.

Precisament, fa una crida als empresaris del sector per a unir-se a l’associació per fer força i lluitar per les millores del sector. Diu que si la situació no canvia, hi haurà molts d’establiments que tancaran definitivament les portes.

Un dels municipis de l’illa que s’ha vist greument afectat és Porreres, amb una desena d’establiments de turisme d’interior. La batlessa, Xisca Mora, lamenta que la majoria només han pogut obrir dos mesos aquest estiu. Aquesta manca de turisme, arran de la pandèmia, també ha perjudicat el lloguer vacacional. Un sector que potenciava l’economia del poble, afirma Mora, com per exemple el comerç local.

De fet, davant la situació de crisi del sector, alguns dels agroturismes i hotels rurals són a la venda a través del portal immobiliari ThinkSpain. En aquest web es poden trobar a la venda una vintena de finques i cases rurals. Estan situades a diferents indrets de l’illa, com Puigpunyent, Valldemossa, Marratxinet i Santa Maria del Camí. La més cara, la de Puigpunyent, surt a la venda per un preu de 26 milions i mig d’euros.

19/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris