X

La crisi turística omple el mercat immobiliari d’hotels en venda

Els preus ja han davallat entre un 20% i un 40% i els inversors estan a recerca d'oportunitats a les Illes

19/10/2020

La crisi turística omple el mercat immobiliari d’hotels en venda

La pèssima temporada turística ha fet augmentar un 50% la cartera d’hotels en venda a les Balears, segons les dades de Mallorca House, una de les principals immobiliàries especialitzades. Altres immobiliàries també confirmen l’entrada en el mercat de venda de nombrosos hotels en els darrers dos mesos, des que el sector turístic va tenir clar que no hi hauria temporada per culpa del coronavirus.

Un exemple és l’hotel Roc Carolina, un quatre estrelles de 224 habitacions a sa Font de Sa Cala, a Capdepera. Una agència immobiliària adreçada al mercat rus el publicita a un preu de 28 milions d’euros. Pertany a Roc Hotels, una cadena mallorquina que, com totes les del sector, ha patit l’impacte de la crisi turística.

Amb l’arribada de l’hivern i les dificultats econòmiques dels empresaris, les immobiliàries especialitzades registren cada setmana noves ofertes de venda. José Antonio Lucío, propietari de Mallorca House, afirma que els preus han davallat “entre un 20% i un 40% depenent de si és un gran establiment, on els preus baixen menys, o petits establiments i d’interior, on els preus cauen més”. Luis Ramis, de Rustic House Mallorca, creu que “els preus, més que davallar de bones a primeres, són negociables perquè, ara més que abans, els venedors estan disposats a escoltar les ofertes”.

Segons Mallorca House, en aquests moments on més oferta hi ha és a la badia d’Alcúdia i al llevant de l’illa. Però l’increment de l’oferta es nota també a Menorca i Eivissa. Són majoritàriament hotels de tres i quatre estrelles propietat d’empreses familiars i també de cadenes mitjanes que es desprenen d’alguns dels seus establiments. “Hi ha inversors petits i grans que estan molt interessats a comprar, ja sigui perquè volen entrar en el negoci o perquè es volen expandir, com és el cas d’algunes cadenes mitjanes en creixement”, explica Lucío.

Els grans fons internacionals d’inversió hotelera veuen una clara oportunitat a les Illes, on hi ha més oferta disponible que a la Península. Segons fonts d’un d’aquests fons amb propietats a Mallorca, els preus dels hotels “estaven massa inflats i ara, amb la crisi, han davallat entre un 15% i un 20%”. Esperen que els preus encaran baixaran més al llarg de 2021. Preveuen que “algunes grans cadenes estaran obligades a vendre per problemes de tresoreria”. I anuncien operacions milionàries per als pròxims mesos.

19/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris