X

El Consell de Menorca esbucarà la rotonda de Rafal Rubí sense construir-hi cap nou encreuament

Reprendrà, cinc anys després, les obres aturades entre Maó i Alaior per trams, ja que no disposa de tot el finançament necessari

19/10/2020

El Consell de Menorca esbucarà la rotonda de Rafal Rubí sense construir-hi cap nou encreuament

El Consell de Menorca esbucarà la rotonda a doble nivell de Rafal Rubí, sense construir-hi a canvi cap nou encreuament. Aquesta és la solució que aquest dilluns ha anunciat l’equip de govern, cinc anys després d’aturar les obres entre Maó i Alaior. La millora viària s’executarà per trams, perquè no es disposa de prou doblers per finançar tota l’obra. El PP alerta que no preveure cap enllaç a Rafal Rubí augmentarà el perill de circulació.

Cinc anys ha tardat el Consell de Menorca en decidir què fer a l’única rotonda de doble nivell que esbucarà entre Maó i Alaior: res. La consellera de Mobilitat s’empara en que només accedeixen al jaciment de Rafal Rubí 300 cotxes diaris i que pot bastar amb preveure un canvi de sentit un parell de quilòmetres més endavant. La solució, però, no convenç l’oposició, que alerta que es poden incrementar els girs a l’esquerra i, per tant, la perillositat en aquest tram, per on passen cada dia més de 12.000 vehicles.

Però el Consell no té prou diners per executar tota l’obra pendent entre Maó i Alaior. Per açò, dividirà la carretera en tres trams, que anirà executant amb recursos propis, a l’espera de fermar el finançament estatal.

La consellera Gomis també ha anunciat que el novembre començaran les obres de la nova estació d’autobusos de Ciutadella, pressupostada en poc menys de 200.000 euros. El PP ho troba insuficient, sobretot en comparació amb l’estació de Maó que, ha recordat l’equip de govern, depèn de l’administració autonòmica.

D’altra banda, el govern ha rebutjat la proposta conjunta de l’oposició que pretenia comprometre la institució a no contractar a dit cap nou càrrec públic i així no repetir el cas de la gerent de la Fundació de Turisme. En aquest sentit, el PP ha qüestionat també el procés de selecció del nou director de la Fundació de Persones amb Discapacitat, actualment en marxa, ja que s’han canviat les bases quan ja s’havia iniciat la selecció dels candidats.

19/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris