X

El Govern de Sánchez estudia imposar el toc de queda

La mesura requereix de l'estat d'alarma, segons ha avançat el ministre de Sanitat

20/10/2020

El Govern de Sánchez estudia imposar el toc de queda

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha admès avui que el toc de queda és una mesura que s’està aplicant a diversos països europeus davant l’avanç de la pandèmia, però asenyala que per imposar-la s’ha de decretar abans l’estat d’alarma. Així responia el ministre a la suggerència llançada avui pel conseller de Salut de Madrid, on la situació millora, tot i que encara és complexa. Enrique Ruiz Escudero, en un berenar informatiu, explicava que la comunitat està sospesant reclamar a l’estat aquest toc de queda. El ministre s’ha mostrat obert a estudiar aquesta possibilitat amb les comunitats en el Consell Interterritorial de Salut de dijous i ha instat al PP ha esclarir si li donaria suport en cas que s’hagués de prorrogar la mesura al Congrés dels Diputats.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Salvador Illa ha fet diverses crides a la ciutadania apel·lant a la responsabilitat. “Ja estem de ple en la segona onada del coronavirus, a tota Europa” afirma  i la clau es troba en ” reduir la mobilitat i els constactes. I això s’ha de fer amb l’esforç de tots i totes. Molt millor que amb les limitacions legals, encara que aquestes -assegura- seran necessàries en algun moment”

Llum verda a la compra de les primeres vacunes

El govern espanyol ha anunciat també que des de final d’any i durant el primer semestre de 2021 rebrà 31 milions de dosis de la vacuna que està desenvolupant AstraZeneca, una de les companyies amb què Espanya ha assolit un contracte en conjunt amb la Comissió Europea. La primera partida arribarà al desembre i després progressivament n’arribaran la resta fins a completar els 31 milions de dosis comprades amb un pressupost inicial de 56 milions d’euros. Això però, ha dit el ministre, està condicionat a que la vacuna passi els filtres de seguretat i eficàcia necessaris.

 

 

20/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris