X

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala pràctica en la gestió de residus

21/10/2020

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

Greenpeace denuncia irregularitats en el sistema de reciclatge d’envasos que fa Ecoembes, l’empresa encarregada de gestionar els residus a escala nacional. Segons l’informe dels ecologistes, a les Balears concretament incineren gairebé la meitat dels plàstics, i localitza a Felanitx un abocador de residus com a exemple de mala pràctica.
Greenpeace posa d’exemple, un abocador de Felanitx, per demostrar on acaben els residus si no es tracten correctament. L’ONG denuncia Ecoembes de reciclar només un 25 per cent dels residus que gestiona. En el cas de Balears, asseguren que gairebé la meitat dels envasos que arriben a les plantes de reciclatge acaben incinerats.
L’Informe exposa que un sistema de retorn i devolució d’envasos garantiria una taxa de reciclatge superior la 90 per cent. I demanen la implicació de les administracions per canviar la situació.
L’Ajuntament de Felanitx diu que desconeixia l’existència d’aquest abocador. A partir d’ara estudiaran com actuar per solucionar el problema.
L’empresa Ecoembes, per la seva banda, ha publicat un comunicat explicant que la informació de l’informe de Greenpeace és falsa i poc rigorosa i que contradiu les dades oficials de les administracions de l’estat.

21/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris