X

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

21/10/2020

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

Fa pocs dies que va aterrar a Menorca, i ja ha generat una gran expectació entre els aficionats a l’ornitologia. Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau. És la primera vegada que un exemplar d’aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a l’illa. Està anellat, així que els experts esperen poder seguir-li la pista.

Un exemplar jove de pelicà s’ha convertit en l’atracció d’aquests dies a l’albufera des Grau. Dissabte a les 10 del dematí es va deixar fotografiar per primera vegada. És un aconteixement realment extraordinari, perquè aquestes aus procedents de l’asia o l’europa més oriental no tenen Espanya ni la mediterrània occidental en el seu recorregut migratori.

De fet, la direcció del Parc Natural no te constància d’antecedents. Aliè a l’expectació que ha generat la seva visita, el pelicà des Grau s’alimenta i comparteix aigüamoll tan tranquil entre les fotges i la resta de les aus habituals de les illes. Probablement, quan hagi menjat prou i descansat continuarà camí cap al sud. Abans, els ornitòlegs esperen haver desxifrat l’anella que duu a la pota dreta per saber d’on ve. No descarten que pugui haver fugit d’un zoo privat, tot i que el més probable, diuen, és que un temporal l’hagi apartat del grup i l’hagi desviat fins a Maó.

21/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris