X

2 d’ESO i Batxillerat recuperaran la presencialitat abans de Nadal, si l’evolució de la pandèmia és bona

Creix el nombre de centres a les Illes partidaris d'acabar amb la semipresencialitat pels problemes que genera

22/10/2020

2 d’ESO i Batxillerat recuperaran la presencialitat abans de Nadal, si l’evolució de la pandèmia és bona

Imatge d'arxiu. /EFE

Nou centres de les Illes fan feina per recuperar la presencialitat a secundària, en considerar que el sistema d’ensenyament semipresencial no funciona. Segons ha pogut saber IB3 Ràdio, a Mallorca, l’IES de ses Estacions de Palma ha començat a aplicar la presencialitat des del passat mes d’octubre entre els alumnes de segon de batxillerat i de grau mitjà de formació professional que fan totes les classes a l’interior de l’aula i acudeixen al centre cada dia. Tant els professors com els alumnes de l’IES ses Estacions estan satisfets amb la recuperació de la presencialitat.

Intencions d’Educació

Precisament, la intenció d’Educació és que els alumnes de segon d’ESO i batxillerat recuperin la presencialitat abans de les festes de Nadal. En declaracions a IB3 Ràdio, el director general de Planificació i Ordenació de Centres, Antoni Morante, ha explicat que “la recuperació de la presencialitat en aquests cursos dependrà de l’evolució de la pandèmia ja que no volem que una mesura que ens demanen les famílies i els centres es torni contra nosaltres amb un augment dels contagis”. 

L’IES ses Estacions va decidir recuperar la presencialitat ja que els alumnes que seguien les classes a distància quedaven despenjats els dies que no acudien a les aules. El retorn a la normalitat ha estat possible, segons el centre, amb una nova reorganització dels espais i les aules. Instituts com el de Santanyí, Campos o Calvià també fan passes per arribar a la màxima presencialitat. A l’IES de Calvià, per exemple, aquesta mesura està previst que s’aprovi en el claustre de professors de demà divendres.

Docents i famílies

El sistema de la semipresencialitat és una de les principals queixes que docents i famílies tenen en aquest retorn a les aules en temps de pandèmia. El director de la FAPA, la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, no veu factible que “el sistema de semipresencialitat s’allargui tot el curs” i diu que “encara hi ha marge per a trobar solucions com és la instal·lació de noves aules modulars o impartir classes els horabaixes”. “la semipresencialitat no està atesa a tots els centres de manera igual. La situació és molt greu per alguns al·lots i això pot suposar que el curs acadèmic quedi molt minvat”, detalla Guerrero.

Una opinió que comparteix el representant de l’STEI Intersindical, Lluís Segura, que assegura que “la semipresencialitat provoca greus perjudicis per la manca de contacte que hi ha entre els docents i els alumnes, però també per la manca d’eines que tenen algunes famílies per connectar-se i seguir les classes a distància”.

22/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris