X

L’Ajuntament de Felanitx creu que l’abocador descobert per Greenpeace té devers 30 anys

El propietari de la parcel·la haurà d'assumir el cost de la neteja

22/10/2020

L’Ajuntament de Felanitx creu que l’abocador descobert per Greenpeace té devers 30 anys

L’Ajuntament de Felanitx creu que l’abocador denunciat per Greenpeace podria tenir fins a 30 anys d’antiguitat. El fems s’acaramulla en uns terrenys rústics prop del solar on hi havia l’antiga incineradora. I això fa pensar que els residus es podrien haver dipositat aquí fa dècades.

El solar és privat i l’Ajuntament ja ha començat a cercar-ne el propietari per acordar com es farà la neteja. La regidora de Medi Ambient de Felanitx, Catalina Soler, ha explicat que hi ha dues opcions per netejar el solar: una és retirar tot el fems i incinerar-lo; i l’altra, tapar l’abocador i restituir els terrenys. El cost d’aquestes tasques encara no s’ha quantificat, però, en qualsevol cas, i segons estableix la Llei de Residus, qui l’haurà d’assumir és el propietari de la parcel·la.

En només 24 hores, l’Ajuntament felanitxer ha rebut l’oferiment nombrosos voluntaris interessats a ajudar a netejar, però demana als ciutadans que no hi actuïn pel seu compte, perquè hi podria haver residus perillosos.

L’abocador s’ha descobert arran d’un estudi de Greenpeace, que l’ha posat com a exemple d’on acaba el fems si no es tracta correctament. L’entitat ecologista denuncia que Ecoembes, l’empresa encarregada a nivell nacional del reciclatge d’envasos, en realitat només en recicla un 25 per cent. Per això, demanen la implantació de sistemes de devolució d’envasos.

L’empresa Ecoembes, per la seva part, ha publicat un comunicat on explica que la denúncia de Greenpeace és falsa i poc rigorosa i contradiu les dades oficials de les administracions de l’Estat.

22/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris