X

Els menjadors escolars de Menorca, en perill i amb la meitat d’usuaris per la crisi sanitària

Les tres empreses que gestionen el servei esperen sobreviure amb la seva aposta pel producte local

22/10/2020

Els menjadors escolars de Menorca, en perill i amb la meitat d’usuaris per la crisi sanitària

Els menjadors escolars de Menorca tenen la meitat de nombre d’alumnes usuaris per la crisi sanitària. Les empreses que donen aquest servei diuen que estan al límit de la seva supervivència, però confien a recuperar la confiança de les famílies amb els seus menús, que aquests darrers anys aposten especialment pel producte local.

A Sant Lluís en una mateixa cuina fins al curs passat feien més de 90 menús diaris, i dinaven junts els alumnes de les dues escoles del municipi. Però amb les restriccions sanitàries, a principi de curs es va prohibir el desplaçament d’infants i el centre escolar que no disposa de cuina va quedar sense servei de menjador. Ara, només cuinen per a 40 alumnes.

A Sant Lluís finalment s’habilitarà un menjador a l’escola que no té cuina i es transportarà el dinar a partir del mes de novembre. A tots aquests entrebancs s’hi suma la por de moltes famílies del contagi o la manca d’ingressos però, tot i això, el programa per fomentar el producte local a les escoles continua, fins i tot, amb més força.

Aconseguir uns menús de més qualitat és la part positiva del descens de feina. La part negativa: haver de prescindir de personal que ja no necessiten i assumir riscos econòmics que els poden obligar a tancar.

22/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris