X

Les primeres imatges de l’expresidenta d’UM Maria Antònia Munar després d’obtenir el tercer grau

"Gràcies", ha dit als periodistes que l'esperen a la porta de la presó de Palma

22/10/2020

Les primeres imatges de l’expresidenta d’UM Maria Antònia Munar després d’obtenir el tercer grau

IB3 Notícies ha pogut gravar, en primícia, aquest dijous les primeres imatges de l’expresidenta d’Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar, condemnada per corrupció, després d’obtenir el tercer grau en tornar a la presó de Palma. “Gràcies”, ha dit als periodistes que l’esperen a la porta.

La també expresidenta del Consell de Mallorca va obtenir ahir aquest règim, entre altres factors, perquè l’Audiència ha tengut en compte que ja ha satisfet aproximadament un 19% de les responsabilitats civils (que arriben 5,1 milions d’euros) i que encara està a l’espera de l’execució de béns embargats. També ha tengut en compte l’edat de Munar i el fet que no ostenta ja cap càrrec públic -pel que entén que seria “molt difícil” una reiteració delictiva-, així com que va reconèixer els fets en alguns dels procediments pels quals està a la presó.

Munar va ser condemnada el 2012 a cinc anys i mig de presó pels delictes de malversació continuada, prevaricació, frau a l’administració i falsedat en document oficial, en el marc de el ‘cas Maquillatge’, que investigava un desviament de 240.000 euros públics. Posteriorment va ser condemnada a sis anys per la requalificació de Can Domenge, i més tard a dos anys i mig per un suborn relacionat amb aquells terrenys. Després d’aquestes condemnes, Munar va afrontar altres dos judicis en els quals es va declarar culpable, evitant sumar més anys de presó.

Fins ara ja ha complert més de set anys de presó -la meitat de les condemnes que pesen sobre ella- i ha gaudit de permisos sense incidències.


La situació penitenciària de Munar, Nadal, Matas i Cardona

22/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris