X

Ciutadella i Alaior concentren la major part dels nous contagis per Covid

El Govern no endurirà les mesures sanitàries, de moment

23/10/2020

Ciutadella i Alaior concentren la major part dels nous contagis per Covid

Es compleixen exactament dues setmanes des que el Govern va relaxar per segona vegada les restriccions sanitàries. I el nombre de contagis s’ha disparat. En aquell moment hi havia 31 casos actius i tres ingressats a planta. Des d’aleshores, s’han detectat 111 positius.

De fet, la taxa d’incidència dels darrers 14 dies, (del 6 al 19 d’octubre) se situa en els 86 casos per 100.000 habitants. Les zones amb major impacte son Ciutadella i Alaior, mentre que a la resta de municipis baixa. D’altra banda, la taxa de reprouducció està a 1,13, igual que la mitjana de Balears. Això vol dir que cada positiu transmet el virus a més d’una persona, la qual cosa indica que la Covid està en expansió.

A hores d’ara hi ha 86 casos actius i 7 pacients a l’hospital, 4 dels quals a la UCI.

I la tendència va a l’alça. El Govern no es planteja, a hores, d’ara endurir les restriccions sanitàries altra vegada. Ho ha assegurat avui dematí la portaveu de l’executiu autonòmic, Pilar Costa.

El nombre de contagis genera preocupació a l’àrea de salut. La majoria dels casos corresponen a brots dins l’àmbit familiar, però també al laboral, com el de 3 treballadors del Museu de Menorca, que ha obligat a tancar les seves portes aquest dijous. Avui es realitzaran les proves PCR a la desena de treballadors i, en cas, que resultin negatius, es reobriran les instal·lacions perquè els positius no han estat en contacte amb els visitants.

El director d’atenció primària, Txema Coll, recorda la importància de complir amb les mesures de prevenció, sobretot ara que ve el fred.

També als centres educatius comencen a detectar-se positius. A hores d’ara hi ha 6 centres amb grups aïllats per alumnes contagiats.

23/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris