X

Darreres hores abans que entrin en vigor les noves mesures restrictives a Mallorca i Eivissa

Les reunions socials i familiars hauran de ser màxim de 6 persones, estarà totalment prohibit prendre res a les barres de bars i restaurants i a partir de les deu del vespre els establiments comercials no podran vendre alcohol. Unes mesures que duraran, de moment, 15 dies, però avisen, si no basten se n'aplicaran de més dures

23/10/2020

Darreres hores abans que entrin en vigor les noves mesures restrictives a Mallorca i Eivissa

EFE/ Raúl Caro

Salu ha informat avui migdia que la nostra comunitat té una taxa de positivitat del 8 i mig per cent. És la més alta registrada des de mitjans setembre i està molt enfora de la recomanada per la Unió Europea, que diu que ha de ser per davall del 3%.

En aquests moments una vintena de restriccions regeixen el nostre dia a dia. N’hi ha de generals per a tothom i inamovibles des de fa mesos, com l’ús de la mascareta, la prohibició de fumar en espais públics o el tancament de l’oci nocturn. D’altres específiques. A Mallorca i Eivissa s’apliquen ara les més restrictives, amb les reunions socials limitades a 6 persones siguin on siguin. A 25 i 50, segons si es fa en un espai tancat o a l’aire lliure, en el cas de noces, batejos o comunions. Bars i restaurants, que continuen amb límit d’horari -la una-, i també de capacitat, hauran de tornar a prescindir ara del servei de barra. Els establiments no podran vendre alcohol a partir de les deu del vespre. A les zones comunes dels centres comercials la cabuda màxima es redueix al 50 per cent. Al 30% en el cas dels centres de culte i gimnasos.

A Menorca i Formentera la situació és més relaxada. Demà s’aproven les reunions de fins a 10 persones a l’interior i 20 a l’exterior. Els menuts podran tornar a jugar als parcs. També tornen a obrir els locals d’oci infantil, els casals de joves i centres de gent gran. Les terrasses, els esdeveniments esportius i culturals i els mercats ambulants podran acollir més participants. La majoria fins al 75% de la capacitat permesa. A cinemes i circs, on sí que està permès menjar i beure, l’ocupació continua sent del 45%.

Mesures, moltes d’aquestes, amb les quals ja avisen que haurem de conviure almanco en els pròxims mesos.


Les dades de l’evolució sanitària mostren un retrocés en la darrera setmana a Eivissa
Darrer balanç de la Covid-19 a Balears: 213 casos nous (16.978 en total), 77 curats i 8 morts

23/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris