X

Càritas omple tots els seus pisos a Menorca i demana fer ús d’edificis públics per poder donar allotjament als sensesostre

L'ONG de l'Església avisa que s'ha disparat de bell nou la demanda d'ajuda i que l'hivern pot ser molt dur

23/10/2020

Càritas omple tots els seus pisos a Menorca i demana fer ús d’edificis públics per poder donar allotjament als sensesostre

Els pisos socials de Càritas a Maó i Ciutadella estan saturats. El Bisbat de Menorca preveu un hivern molt dur perquè la pandèmia ha agreujat la situació de les persones sense llar. Ara reclamen a les administracions que posin a la seva disposició habitatges buits de la seva propietat perquè, si no, hi haurà molta més gent al carrer.

La pandèmia ha agreujat la situació de moltes famílies a Menorca, que tenen molts problemes per pagar el lloguer o la hipoteca o per disposar d’una llar on poder dutxar-se o posar la rentadora. Els pisos socials de Càritas estan al màxim de la seva capacitat i existeix la convicció que el pròxim hivern serà especialment dur.

La campanya Ningú Sense Llar 2020 pretén conscienciar la societat del problema del sensellarisme. Tot, a les portes de la celebració del dia de les Persones Sense Llar, aquest diumenge. Un problema que s’ha fet més greu a Menorca per la pandèmia. Les dades parlen per si mateixes. De gener al 20 d’octubre, 27 persones han residit als pisos socials de Càritas a Maó i Ciutadella, uns pisos que disposen de 23 places i que es troben, a hores d’ara, al màxim de la seva capacitat.

Els tècnics de Càritas s’han acostumat a treballar sota pressió. Els telèfons no paren de sonar a les seves oficines. Les peticions d’ajudes de tota classe s’acumulen. Fins a l’octubre s’han acompanyat 255 persones en demandes relacionades amb l’habitatge, la salut i la higiene, l’alimentació i els àmbits jurídic i laboral. El Fons de Solidaritat constituït pel Bisbat a l’abril ha distribuït ja 38.000 euros entre el centenar de sol·licitants que s’hi han adreçat. Càritas en demana solucions.

La situació comença a descontrolar-se. Càritas ha atès ja les demandes d’aliments de 394 famílies entre les diferents parròquies de l’illa. S’espera un hivern molt dur.


Els efectes de la pandèmia dispararan les demandes a Càritas

23/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris