X

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria també espera poder aprovar l'any que ve la nova Llei de Cooperació

23/10/2020

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria d’Afers Socials i Esports destinarà 300.000 euros més a Cooperació en els pressupostos de l’any que ve com a prova que “el Govern segueix compromès amb la lluita contra les desigualtats socials a tot el món”. Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera, Fina Santiago, al Consell de Cooperació que s’ha reunit de manera telemàtica al mateix temps que ha assenyalat que no sols cal lluitar contra les desigualtats en el propi país sinó que cal ser conscient que a altres països estan en situacions molt precàries, “i encara més ara en la situació de pandèmia”.

Segons ha apuntat la consellera, l’augment del 5% “no és un gran augment” però és un gest clar que el Govern “continuarà lluitant i col·laborant per a reduir la pobresa en el món”. Les institucions i ONG’s que conformen el Consell han agraït l’augment de pressupost, segons ha assenyalat la consellera, tot i què aspiren a arribar al 0,7% de fons propi destinat a projectes de cooperació.

Segons han recordat, el Consell de Cooperació al Desenvolupament de Balears és l’òrgan consultiu i de participació de la iniciativa social que treballa per a definir i aplicar les polítiques de cooperació per al desenvolupament. Està format per representants de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, membres del sector de la cooperació balear, diferents institucions de les Illes i representants de tots els grups parlamentaris.

A més, Santiago ha aprofitat la trobada per a comunicar al Consell que en breu s’activarà una plataforma per a recollir les propostes de la ciutadania, en general, i dels membres del Consell en particular, a la nova Llei de Cooperació.

D’aquesta manera, tots els ciutadans i ciutadanes poden fer les aportacions i propostes que creïn que s’haurien d’incloure a la redacció de l’esborrany de la Llei que regularà la Cooperació de les nostres illes en el futur.

Segons han afegit, la Conselleria d’Afers Socials i Esports treballa amb la nova Llei de Cooperació perquè considera que després de quinze anys de la primera Llei de Cooperació (Llei 9/2005), el sector ha viscut una transformació en el seu conjunt, quant a la pròpia manera de cooperar, a la tipologia dels programes i accions, als recursos disponibles, als actors implicats i les seves relacions, així com al propi context nacional i internacional de la cooperació al desenvolupament.

23/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris