X

Decretar l’Estat d’Alarma a Espanya torna a estar en el punt de mira

País Basc, Extremadura, Astúries, Melilla, Catalunya, La Rioja i Navarra

23/10/2020

Decretar l’Estat d’Alarma a Espanya torna a estar en el punt de mira

Diverses comunitats autònomes han sol·licitat a Pedro Sánchez que declari l’Estat d’Alarma. La primera a fer-ho ha estat el País Basc. S’hi han sumat Extremadura, Astúries, Melilla i les darreres a fer-ho La Rioja i Catalunya. Precisament el govern català s’ha reunit d’urgència avui horabaixa per prendre la decisió.

Declarar l’Estat d’Alarma a Espanya torna a estar en el punt de mira. El País Basc és la primera comunitat autònoma que ha demanat formalment a Pedro Sánchez aquesta aplicació a tot el territori.

Però no n’ha estat l’única. Extremadura, Astúries i Melilla també s’han sumat a la petició. Una altra de les mesures que agafa protagonisme és el toc de queda. Castella i Lleó ja s’ultima per aplicar-lo, si tot va bé, a partir de demà. Així li ho han traslladat avui al ministre Salvador Illa. Sanitat vol que aquesta restricció s’estableixi a tot el territori, però necessita suports.

També aplicaran el toc de queda la Comunitat Valenciana, Andalusia i Múrcia. Catalunya, a hores d’ara, no ho descarta. I en la postura del no trobem Galícia i la comunitat de Madrid.

 

 

23/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris