X

El toc de queda a les Illes serà de 23h a 6h i durarà almanco quinze dies

La presidenta del Govern ha explicat que aquesta mesura s'afegeix a les restriccions que es varen aprovar i que varen entrar en vigor ahir dissabte

25/10/2020

El toc de queda a les Illes serà de 23h a 6h i durarà almanco quinze dies

EFE/Manuel Bruque


Mira aquí la intervenció completa de la presidenta del Govern, Francina Armengol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha confirmat que hi haurà toc de queda a les Balears i que aquest serà des de les 23h fins a les 6h durant aquests primers 15 dies de l’estat d’alarma. Aquesta mesura s’afegirà a les restriccions ja aprovades durant aquesta setmana i que es varen publicar ahir dissabte al BOIB, que estableixen entre altres aspectes, la de la reducció a 6 persones per a les reunions socials, a Mallorca i a Eivissa, entre altres. Així ho ha explicat després que el President del Govern espanyol, Pedro Sánchez, declarés l’estat d’alarma, prorrogable fins al 9 de maig.

El Govern no es planteja, de moment, el tancament o confinament territorial de les Balears, ja que la situació de la Covid-19 no és prou greu, però sí que demanarà a l’Executiu central augmentar els controls sanitaris a ports i aeroports. La presidenta ha recalcat que es necessita una tecnologia que detecti casos assimptomàtics i fer més controls per als vols internacionals. D’altra banda, Armengol considera que Espanya hauria de prendre mesures més restrictives amb els països d’incidència acumulada més alta, com PCR prèvia o l’obligatorietat d’una quarantena.

Quant a les reunions socials, en aquests moments són de sis persones a Eivissa i Mallorca i de 10 a Menorca i Formentera. Armengol ha assenyalat que la idea és mantenir el límit com està establert en aquest moment. “Quan tinguem tot el text legal en el BOE tornarem a parlar per si en alguna illa cal modular les possibilitats que tenen en aquest moment”, ha explicat.

Sobre Canàries, que queda exclosa del toc de queda nocturn, Armengol ha admès que “tenen una situació de control de la malaltia millor”. “La nostra realitat i la de Canàries és diferent. Ells estan en temporada alta”, ha afegit.

Armengol ha recordat que les Balears és una comunitat molt lligada al sector servei i del turisme, en concret, més de 200 mil persones, que hi treballen. “Hem de controlar la situació sanitària per poder tenir activitat econòmica. Sense salut no hi ha economia en aquestes illes”, ha recalcat.

LA POLÈMICA DEL HAT BAR:

La presidenta ha aprofitat la seva aparició davant els mitjans de comunicació per demanar disculpes pels fets ocorreguts el passat 7 d’octubre al Hat Bar. “Me sap moltíssim de greu tot el que ha passat. Per això deman disculpes”, ha declarat la presidenta, qui ha afegit que no voldria que s’interpretàs la seva actuació com una invitació a la relaxació social, “que no és el que necessita el nostre país”. “Seguiré treballant intensament des del meu compromís amb aquesta terra per donar solucions a la ciutadania en aquests moments de dificultats”.

La presidenta ha assegurat que no és la primera vegada que demana disculpes en el seu recorregut polític. “Sóc una persona i també, evidentment, sóc conscient que aquesta imatge que he traslladat no és adequada per a la ciutadania”.


El nou estat d’alarma es podria allargar fins al 9 de maig

25/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris