X

Onze persones ja s’han beneficiat dels programes d’inserció laboral i habitatge del Consell de Mallorca

La institució insular disposa d'un total de 105 habitatges per als projectes Housing Led i Housing First

25/10/2020

Onze persones ja s’han beneficiat dels programes d’inserció laboral i habitatge del Consell de Mallorca

La situació causada per la pandèmia de la Covid-19 ha colpejat amb força les persones sense llar. Jesús va venir de Veneçuela farà pràcticament un any. Es va trobar al carrer i, fa uns mesos, s’ha incorporat al projecte Housing Led. Una iniciativa d’inclusió social a la qual es dona una llar als participants que es comprometen a la seva inserció laboral.

Una assistent social s’encarrega de fer el seguiment dels participants. Jesús conviu amb dues persones més. Els ensenyen sobretot a fomentar l’autonomia i l’empoderament personal.

En canvi, la situació d’Antonio és ben diferent. Fa un any i mig va acceptar deixar de viure al carrer per tornar a tenir un sostre. Per la seva edat i situació personal, està inclòs al projecte Housing First. L’habitatge és només per a ell, amb la possibilitat de conviure amb una altra persona que ell triï.

Ara mateix, el Consell de Mallorca disposa de 105 habitatges per aquests dos projectes. En el darrer any i mig, 11 persones han aconseguit tornar a tenir independència. Davant la previsió d’augment de sol·licituds per als pròxims mesos, l’IMAS té la intenció de seguir ampliant el parc d’habitatges per donar solucions assistencials.

 

25/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris