X

Els restauradors demanen restrasar a mitjanit el toc que queda

Asseguren que les restriccions només tendran efectes negatius pel sector

26/10/2020

Els restauradors demanen restrasar a mitjanit el toc que queda

Restauració de Mallorca, juntament amb la resta d’associacions del sector de les Illes, han demanat al Govern que retardi l’inici del toc de queda a les 24.00 hores davant els efectes que tendran les restriccions nocturnes de mobilitat al sector i que se sumen així a les limitacions de reunions personals a sis persones.

El president de Restauració de Mallorca, Alfonso Robledo, ha admès que la salut “és el més important” però ha lamentat que la mesura no servirà per a frenar l’increment de contagis i només tindrà efectes negatius sobre el sector de l’hostaleria.

Robledo ha celebrat campanyes que s’estan llançant com ‘Avança el teu sopar a les 20.00 hores’, que anima a sortir abans però ha argumentat que de res servirà si milers de treballadors, per exemple, de grans superfícies, continuen acabant la seva jornada laboral a les 22.00 hores. En aquest cas, “no som Europa”, ha admès.

Avançar l’hora del sopar, com s’està proposant, “seria ideal”, ha apuntat, però no pot ser només el sector de la restauració el que prengui mesures i introdueixi modificacions en els horaris.

“Més protegits que a casa”

Robledo ha assegurat, a més, que els bars i els restaurants estan, en general, més preparats per a impedir els contagis que els domicilis particulars.

A més, segons ha apuntat i referint-se a dades del propi Ministeri de Sanitat, els percentatges de contagis en el sector de la restauració, tant laborals socials, “són baixíssims”.

En aquest punt, ha lamentat que mentre en alguns països s’està animant que les reunions socials es facin precisament en els bars i restaurants perquè és on estan assegurades les mesures d’higiene, neteja i ventilació, a Balears i a Espanya s’anima en canvi a reunir-se en els domicilis.

Reunions nadalenques

El president de Restauració Mallorca ha expressat igualment la seva preocupació davant l’arribada del Nadal i, especialment, de la temporada de sopars d’empresa, un moment “molt important” per al sector i que ara com ara “no s’està movent”.

En aquest cas, Robledo ha lamentat que conflueixen les dues circumstàncies. D’una banda, el factor horari i, per un altre, la limitació del nombre de persones en les trobades.

26/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris